9 remedii naturale pentru psoriazis

Psoriazisul este o boala necontagioasa, care afecteaza incheieturile si pielea. Pielea devine inflamata, prezinta pete rosii si zone in care pe aceasta apar cruste care se descuameaza. Poate afecta orice zona a corpului, si o caracteristica definitorie a acestei boli, care o face foarte greu de tratat, este aceea ca apare si dispare adeseori. Desi un leac pentru psoriazis este foarte greu de gasit, anumite remedii naturale s-au dovedit a fi foarte eficiente. In plus aceste remedii nu au niciun fel de efect secundar.
Doctorii si oameni de stiinta inca nu sunt siguri de cauza care se ascunde in spatele psoriazisului, dar au concluzionat ca genele pot fi un factor foarte important in declansarea psoriazisului. De asmenea s-a observat ca printre acesti factori se pot numara si anumite alergii, neregularitati metabolice ale aminoacizilor si proteinelor, infectii s.a.

Urmatoarele 10 remedii prezentate va pot ajuta sa scapati de psoriazis sau va poate ameliora simptomele.
Aplicarea de produse ce contin sare de mare pe zonele afectate poate ajuta la vindecarea psoriazisului.
Daca scalpul este o zona afectata de psoriazis puteti incerca sa folositi o masca de par care sa contina miere, ulei de masline si avocado. Aceasta masca va mentine scalpul dvs intr-o stare aproape de limita normala.
Impachetarile cu noroi pot de asemenea sa va ajute sa scapati de psoriazis.
Persoanele care sufera de psoriazis ar trebui sa aiba mare grija de propria lor igiena. Zonele afectate ar trebui sa fie spalate, curatate si uscate si apoi ar trebui sa se aplice ulei de nuci pe aceste zone.
Un alt remediu consta in combinarea a 3 tipuri de ulei. O lingura de ulei de gemerni de grau, o lingura de ulei de castor si o ceasca de ulei de floarea soarelui se amesteca si se aplica pe zonele afectate.
Un alt amestec de uleiuri este acela format din o picatura de ulei de oregano, doua picaturi de ulei de calendula si o ceasca de ulei de masline. Acest amestec se aplica mai apoi pe zonele afectate de psoriazis.
Combinatia de ulei de aloe vera cu uleiul de usturoi s-a dovedit a fi foarte eficienta in tratarea psoriazisului.
Psoriazisul este adesea asociat unor mancarimi insuportabile. Aceste mancarimi pot fi controlate prin aplicarea unui amestec de apa cu gudron. Acest amestec ar trebui folosit de doua ori pe zi timp de o luna pentru a dar roade.
Varza a fost de asemenea catlaogata ca un remediu natural bun pentru psoriazis. Foile de varza pot fi folosite foarte usor si cu mare succes pentru tratarea psoriazisului.
Aceste remedii nu au nici un efect secundar de obicei, dar inainte de a recurge la vreun astfel de remediu trebuie sa consultati un specialist care sa va spuna exact care este gravitatea situatiei dvs si care ar putea fi tratamentul potrivit pentru starea dvs.