Adevaratele cauze ale psoriazisului

Psoriazisul este o boala non fatala, dar de asemenea este o boala care poate cauza multa durere si suferinta persoanelor afectate de aceasta boala. Aproximativ 2-3% din populatia lumii sufera de psoriazis. Exista multe tipuri de psoriazis, dar psoriazisul in placi este cea mai des intalnita forma de psoriazis. Un alt tip de psoriazis este cel gutat care este caracteristic copiilor si adolescentilor. Exista multe cauze pentru aparitia psoriazisului, iar acesta de obicei apare si reapare din cauza stresului continuu la care este spusa persoana in cauza. Leziunile pielii suferite dupa aparitia boli pot fi foarte dureroase si pot fi foarte greu de indurat.
Cauzele principale ale psoriazisului va vor fi prezentate in continuare:
The white blood cells produce chemicals for fighting with the disease causing organisms attacking the body. Weal immune system easily gets defeated and psoriasis is caused.
1. Slabirea sistemului imunitar este una dintre cauzele principale ale psoriazisului. Corpul nostru produce in mod constant anticorpi pentru a se putea apara de infectii si de anumite microorganisme nocive. Celulele albe din sange produc astfel anumite substante care lupta impotriva intrusilor, iar daca aceste substante dau gres, sistemul imunitar slabeste, iar psoriazisul apare cu usurinta.
2. De multe ori cauzele psoriazisului se regasesc in istoricul familiei. Daca parintii sau bunici au suferit de aceasta boala este foarte probabil ca si urmasii lor sa sufere de psoriazis. Cauza genetica este cea mai des intalnita in aparitia psoriazisului. Totusi singura metoda care poate demonstra cauza aparitiei psoriaizsului este folosirea unor analize speciale.
3. Conditiile meteorologice de asemenea joaca un rol vital in declansarea psoriazisului. Vremea foarte rece, cat si cea foarte calda sunt daunatoare pacientului care sufera de psoriazis. De asemenea este bine ca cei suferinzi sa evite si climatele umede.
4. Stresul este foarte periculos pentru toate tipruile de boli, si inclusiv pentru pacientii bolnavi de psoriazis. Daca stresul creste, atunci leziunile de pe piele dau si mai multe batai de cap, si evolueaza, iar psoriazisul se inrautateste o data cu cresterea stresului.
5. Ranile de pe corp de asemenea pot declansa aparitia psoriazisului. Taieturile, juliturile, chiar si unele mici zgarieturi, toate acestea pot reprezenta un factor ce poate declansa psoriazisul.
6. anumite persoane care sfera de alte boli, iau un anume tratament, iar efectele secundare ale acestui tratament pot declansa psoriazisul. Daca o persoana sufera de hipertensiune arteriala sau de malarie, sunt sanse foarte mari ca ea sa se imbolnaveasca si de psoriazis din cauza efectelor medicamentelor prescrise pentru bolile avute.
Totusi trebuie retinut ca cea mai sigura metoda de aflare a cauzelor aparitiei psoriazisului sunt analizele facute in laboratoarele specializate de catre un specialist.

2 comentarii: